Voorbereiding deel 4/10 (hengels)

Hier laat ik maar 4 hengels zien van de 8 die ik mee neem. Waarom dat is eigelijk wel simpel. er zitten een paar primeurtjes bij die ik jullie ga tonen na de reis.

Hengel keuze is heel belangrijk als je gaat voor een bepaalde visserij. Er zijn zo veel verschillende hengels op de markt voor hele lage prijzen maar ook hele dure. elke hengel heeft zijn voor en nadelen. Sinds ik er ben achtergekomen dat je uit een hengel veel meer kunt halen als een vis vangen ben ik er steeds meer naar gaan kijken. Sinds mijn amazone Reis waar ik met Bart in de boot zat, heb ik heel veel geleerd over Kunstaas en het soort hengel. Ik keek toen nog niet zo nouwkeurig naar een hengel. ik kocht wat me prijs technisch goed aanstond, zonder er eigelijk bij stil te staan dat het niet echt een hengel was voor de visserij die ik beoefen. Want hoe ik bart zag vissen met die lamiglas hengels, en zelf ook eens geprobeerd te hebben was ik helemaal verkocht. Bart vertelde me is dat ik naar Hengelsportzaak de Kock moest komen, en sinds ik daar heen ga ben ik niet meer weg te houden. Ik heb en laat me nog steeds heel goed voorlichten door Peter de Kock en Bart Mylle. ik vis hier in nederland bijna alleen maar op snoek met groot kunstaas en werpend. Ik ben met Creepers van artbaits gaan vissen, toen die tijd had ik alleen nog maar een Savagegear Jerk strok van 100gram. maar die brak op een begeven moment af. Na een goed gesprek met Peter en Bart besloot ik om een Lamiglas hengel te kopen. Die Keuze heeft alles veranderd voor mij. ik kocht er niet 1 maar 2 tegelijk omdat je 2 verschillende type creepers had, de kleine viste het fijnst met de LGM70MH en de grote creeper Met de LGM76H. Ik had zo veel hengels, dat ik er bijna alles heb uitgedaan en Nu vis ik alleen nog maar met Lamiglas. en nog een ander merk. er gaan totaal 8 hengels mee op reis en niet meer. Voorheen nam ik zo veel hengels mee dat je niet weet wat je er mee moet doen. Omdat ik Beperkt ben met de Lengte van mijn hengels omdat ik nu een koffer heb ipv een koker heb ik 3 hengels laten aanpassen. De LGM76H die op de fotos staan die blijft Thuis. en daar komt een andere voor in plaats, maar daar kan ik nog niks over verklappen, want die is nog in de maak. Hier onder de 4 hengels die ik gekozen heb om mee te nemen.


Als eerste komt de Lamiglas LGM70MH in de aandacht. Deze hengel is een Casting type oorspronkelijk een eendelige hengel van 7feet ( 2.13meter ) In nerland gebruik ik hem voor groot kunstaas om op snoek te vissen. Maar in colombia gaat die gebruikt worden voor de verschillende meervallen zoals: tijger en luipaard meerval, lau lau, redtail. Op deze hengel ligt een Abu Revo torro winch samen is het een super combinatie voor grote sterke vissen. 

Deze hengel gaat gebruikt worden voor Speciale Creepers, Grote rapala Magnums, Jerks en om met aas te vissen. Ik dit setje heb ik zoveel vertrouwn. Dat ik deze hengel persee mee op reis wil en dat ik er bewust voor gekozen hem om deze hengel te splitsen. Na meerdere gesprekken heb ik dat besloten. op de foto zie je dat het topdeel langer is, de rede daarvan is dat deze hengel zijn actie behoud. 

in vergelijking met de hengel voorheen die ik voor jerken en voor de creepers gebruikte is dit geen bezem steel, maar een super gevoelige hengel. je voelt de actie van je aas nog steeds heel goed. en als je een grote vis haakt heb je veel body om hem aan te slaan. en de hengel buigt nog mooi door bij een super exemplaar.


Lamiglas G1319 een Spining versie met een lengte van 8.6Feet ( 2,62 Meter ) een spinging versie voor het vissen met Medium / groot kunstaas en voor het statische vissen. Deze hengel ga ik gebruiken voor uit de boot en vanaf de kant voor de Payara, Roggen en meervallen. Ook deze nieuwe hengel heet een make over ondergaan. Het onderste deel van het handvat is afneembaar. Het beinvoed die actie helemaal niet.

 Waarom nog zo zware hengel zullen jullie wel denken. Nou de keuze is eigelijk gebasseerd omdat je de vis nog beter kunt sturen met een spinning hengel. de meeste vissen in de Amazone duiken meteen naar opstakels in het water om te kunnen ontsnappen. De lengte maakt voor mij niet uit in de boot, maar dit is wel het maximale. zowel uit de boot als bellyboot of kayak. Maar weer een groot voordel voor de kant visserij. In combinatie met een Shimano 5000 is dit een super set voor de visserij, gevoelig niet te zwaar, en sterk


Lamiglas x86MTS een Spining versie met een lengte van 8.6Feet ( 2,62 Meter ) een spinging versie voor het vissen van kleine / middel grote opervlakte aas zoals de Spook/Sammy's en poppertjes. Ook het aas wat je iets dieper onder het water oppervlakte vist kan met deze hengel goed bevissen.

Voorheen viste ik deze aasjes met de Gunki Yama, maar zoals ik al zei heb ik met deze hengel van Bart een keer een spook mogen vissen. en het verschil was zo duidelijk vast te leggen als eerste gevoel in de hengel maar ook de lengte speelde een grote rol.

In combinatie met de Shimano 2500 ( geen 1000 want die heeft te weinig lijn capiciteid ) is dit een iediale gevoelige combinatie. De hengel is oer sterk. je kunt er de grootste amazone visjes mee vangen. maar zo gevoelig. dat je elk aanbeetje registreerd.

Dit is een set voor op de Peacock bass, Arjoumara, aruana en de Piranhas. waar je leuke sport beleefd.

Weer al de keuze voor de spinning is voor het sturen van de slimme vis en natuurlijk het geluid van de gierende slip

Dit is een alround hengel voor de Amazone visserij. en natuurijk ook de nederlandse visserij.


Lamiglas XL663-2S, dit is een superhengeltje met een lengte van 6,6feet ( 2.01Meter ) voor de lichte visserij. kleine loodkopjes en plugjes. als het niet groot is is alles mogelijk met deze hengel. de actie van deze hengel is ongelofelijk. deze hengel neem ik eigleijk mee om een paar kleine dingen te proberen. ik vertel niet veel over dit hengeltje maar jullie gaan je ogen uitkijken wat deze aan kan. Leuke hengel voor superlichte visserij op grote vissen. ook een mooi hengeltje voor aasvissen te van voor eventuele aas sesie's. Ook hier ligt weer een shimano 2500 op en geen 1000 met de rede over de lijn capiciteid.33 keer bekeken

© 2018 by Tim Bruininx.       www.Pesca-Extrema.com  /  www.Pesca-Shop.com