Voorbereiding deel 1/10 (hengel transport)


Ga je op reis? Buiteland tripje, en je wilt je eigen hengels mee nemen om te vissen. Dan zijn er wel een aantal dingen waar je mee rekening moet houden.

Vraag voor dat je boekt bij een luchvaartmatschapij altijd even na wat de afmetingen en het gewicht wan de koffers mag zijn. Voldoe je niet aan hun eisen kan je al snel veel bij betalen.


Zelf kies ik altijd voor een maatschapei waar ik mijn hengels zonder zorgen mee kan nemen.Maar hoe vervoer je ze? Er zijn wat opties:

- Je kan kiezen om reishengels ( 3 tot 6 delig ) in je ruimbagage te doen.

- Je kan een transport koker kopen, er zijn verschilende soorten verkrijgbaar op de markt.

- Je kan ook een koker zelf maken van pvc buis.


Van alle bovenstaande ben ik zelf geen fan, ik vis graag met mijn vertrouwde hengels, en die zijn allemaal 2 delig. Ik heb voorheen ook met een bestaande hengelkoker op reis geweest naar brazilie. Maar die had heelaas de heenreis al niet overleeft. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een alternatief. Het is niet goedkoop maar wel beren sterk.


Een gun case behoort tot mijn favoriet voor het reizen met dure hengels. dit is mijn 2e al omdat de vorige 10cm te kort was voor enkele hengels.


Ik heb gekozen voor een Peli Storm case iM3410. De binnenmaten van deze koffer zijn 1384x254x152 (mm) met een leeg gewicht van 8,2 kg. idiaal voor de meeste luchtvaart maatschapijen. Je kan er meerdere hengels in kwijt, molens en reels.

Mijn koffer is weer klaar voor de volgende trip met 6 lamiglas hengels, 1 hearty rise hengel, 2 molens, 2 reels, reserve spoelen en nog enkele accessoires.
Wil je meer info over deze koffer, stuur me gerust een berichtje


Groeten Tim
64 keer bekeken

© 2018 by Tim Bruininx.       www.Pesca-Extrema.com  /  www.Pesca-Shop.com